Over mij

Bedankt voor je bezoek aan mijn website. Ik schilder graag en hier deel ik mijn portfolio.


Heb gewerkt met verschillende technieken en materialen, waaronder acrylverf, keramiek, olieverf, klei,  textiel, en gekleurde bijenwas.


 In mijn Surinaamse tijd heb ik naast reclametekenen ook bloemen en portretten in olieverf geschilderd. Ik maakte wat de klant verlangde. Bij deze benadering van het maken van schilderijen ervaar je steeds stress en tijdsdruk. Het werk moet op een bepaalde tijd af zijn en de portretten moeten sprekend lijken.

 

In Nederland na het jaar 2000 heb ik een paar muurschilderingen gemaakt en van 2004 tot 2008 af en toe geholpen in keramisch atelier Beeldbak in Scheveningen (Den Haag). Hierdoor kon ik zelf ook wat aardewerk schalen maken.

 

Olieverf schilderijen maakte ik nu niet meer, maar wilde wel acrylverf uitproberen. Dat werden voornamelijk bloemen, maar ik was niet enthousiast over mijn techniek. Door gebruik van verschillende gels en mediums leerde ik relief maken en verschillende materialen plakken.

Nu is het schilderen geen inspanning meer, maar ontspanning.

In deze fase gebruikte ik o.a. gedroogde lotusbladen, karton, stof en plastic.

Toch niet helemaal tevreden hiermee omdat het behalve kleur structuur en compositie geen verdere betekenis had.

 

Door omstandigheden kwam ik op het idee om van mijn geboorteplaats Scheveningen een kleurrijke compositie te maken met gebruik van herkenbare vormen en gebouwen. Dit is de stijl waar ik nu mee bezig ben. Ook Den Haag en Voorburg heb ik zo weergegeven.
Regelmatig hangen er schilderijen van mij in de Galerie van KopS aan de Keizerstraat 71c in Scheveningen.
De Galerie is geopend op vrijdag, zaterdag en zondag tussen
13.00 en 17.00 uur.

In afwachting van normale werk-en leefomstandigheden heb ik als ontspanning weer wat maskers van gips gegoten en die beschilderd. Ook verder bezig met tekeningetjes met aquarelpotloden. Afbeeldingen volgen als ik er een aantal van heb gemaakt.mijn e-mailadres: jannyvolkerts@yahoo.com

en telefonisch bereikbaar op nr. 0644141634